Kóbor kutyáktól rettegnek Szolnok egyik városrészében

Megosztás

Megszaporodtak a megyeszékhely déli városrészében a kóbor kutyák – erről értesült szerkesztőségünk. Az esti órákban veszélyes a gyalogos, kerékpáros közlekedés a csavargó ebek miatt.

“Este 8-tól életveszélyes hazamenni, 6-8 kutyából álló falka kóborol, a kórháznál leszállva a buszról taxit kell igénybe vennünk,hogy házhoz vigyen és épségben hazaérjünk….”

Ezt közölte szerkesztőségünkkel egy déli városrészben élő lakos.

Szolnokon működik állatotthon, amely feladatának tekinti a kóbor kutyák számának csökkentését. Az önkormányzat jelentős összeggel támogatja az alapítvány működését, ami a város részéről önként vállalt feladat.

Mint a szervezet 2021. évi beszámolójából is kiderül:

“A cél, hogy Szolnok referencia városként mutasson példát, hogy az állatmentés és állatvédelem mellett a jövő generáció már egy új szemlélettel kerülhessen ki az iskolapadból. Elkezdődött az általános iskolákban a felelős állattartásról, környezetvédelemről az edukáció, valamint a felnőtteknek tervezet készült az ingyenes Felelős Gazdi oktatásról. További cél, egy-két éven belül teljesen minimalizálni, kezelhetővé tenni a kóbor ebek számát különböző tömeges ivartalanítási akciókkal…

…2021 őszén az NHSZ Zounok Zrt munkatársaival közösen elkezdte az Alapítvány felmérni a szegregációs területeken a kóbor és nem megfelelően tartott ebek számát, ivararányát. Szolnok közigazgatási területén nem csak a kóbor vagy kóborló ebek kezelése a fő feladat, hanem ezeken a területeken oltva és chippel ellátottak legyenek az állatok, a közbiztonság és közegészségügy teljesülése érdekében.”

A helyzetről Miskolczi László, a Momentum választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő, volt alpolgármester is posztolt a közelmúltban, érzékeltetve a problémát.

Kapcsolódó cikkek